De Focus F#ck

Nicole Pannebakker Geen categorie Reactie plaatsen

Als je je focus ergens op richt heb je in ieder geval 1 garantie: je focus wordt hoe dan ook afgeleid. Dat komt simpelweg door prikkels van buiten en door gedachten van binnen.

Je hebt net als ieder ander mens gemiddeld 60.000 gedachten per dag. Dat betekent zo’n 40 per minuut.

En nee, daar is geen aan en uit knop voor. Iedere gedachte brengt ook nog een fysieke sensatie met zich mee.

Dit is die twijfel die ineens op plopt of je het wel goed doet. Dat onderbuikgevoel dat je onzeker maakt. Het onrustige gevoel waar je niet precies de vinger op kunt leggen waar het vandaan komt. Het gevolg daarvan is dat je wordt afgeleid van waar je mee bezig was.

Ik noem dit de Focus F#ck.

Als geruststelling voor jou: we hebben er allemaal last van.Want een onderzoek van Harvard laat ons zien dat we er een groot deel van de dag niet bij zijn met onze aandacht. Maar liefst 47% van de tijd zitten we in gedachten verzonken.

Daarbij zitten we met onze aandacht in het verleden of zijn we in de toekomst.

Dit onderzoek laat ook zien dat als je in gedachten verzonken bent, je vaak in de vorm van zorgen en spijt denkt. Dit heeft een negatieve impact op jouw gevoel van geluk.

Op het moment dat je je aandacht weer bewust ergens op richt, heeft dit een positief effect op jouw gevoel en beleving.

Je moet worden herinnerd om terug te gaan naar de focus van waar je mee bezig was. Dat noem ik de kracht van re-Focus.

Het goede nieuws is dat je het langer vasthouden van je focus kunt trainen. Jouw aandacht ergens langere tijd op focussen noemen we concentreren. Net als dat je de kracht in jouw spieren kunt trainen, kun je ook het vermogen trainen om jouw aandacht langere tijd ergens op te richten.

Het effect van het trainen van je aandacht is dat je sneller door hebt dat je bent afgedwaald.

Dat je weer terug komt in het hier en nu. Je weer herinnert waar je mee bezig was.

Je gaat steeds vaker lachen om de Focus F@ck die weer even om de hoek kwam kijken. En dat heeft weer een positief effect op jouw gevoel van geluk, succes en vrijheid.

PS:

De Focus F#ck is een onderdeel van mijn mentorship programma. Een intensief programma van een half jaar voor ondernemers die hun focus en mindset willen trainen om meesterlijk effectief te worden zodat ze kunnen leven van het internet en gaan genieten van de vrijheid als ondernemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *